Consiliul Raional Cahul şi Primăria oraşului anunţă un amplu program cultural dedicat sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi Limba Noastră.

Astfel, pe 27 august - Ziua Independenţei Republicii Moldova, ziua va începe cu mitingul oficial şi depuneri de flori. Acţiunea va demara în Piaţa Independenţei din Cahul la ora 9:00 şi va continua în Parcul central „Grigore Vieru”.

Totodată, în Piaţa Horelor va fi desfăşurată expoziţia meşterilor populari şi a elevilor şcolilor de arte din Cahul.

Seara de 27 august va finisa cu un recital susţinut de  Nelly Ciobanu şi Cristi Aldea – Teodorovici Orchestra care va demara la ora 19:00 în Piaţa Horelor.

Pe 29 august, cu începere de la ora 19:00, Maestrul Gheorghe Zamfir vine în Piaţa Horelor cu un concert dedicat Zilei Limbii Române. În deschidere va evolua Stela Botez.

Pe 30 august, în premieră, în incinta casei de cultură din satul Cotihana, cu începere de la ora 18:00, va avea loc un concert de muzică populară.

31 august -  Ziua Limbii Române va începe în Piaţa Horelor (ora 11:00) cu expoziţia lucrărilor meşterilor populari, elevilor şcolilor de arte din Cahul, a Bibliotecii raionale „Andrei Ciurunga” şi a discipolilor Centrului Raional de Creaţie a Copiilor Universul din com. Zîrneşti, r-l Cahul.

La 15:30, va evolua Fanfara de copii din satul Vadul lui Isac care va fi urmată de un recital de poezii şi cântece dedicate limbii române şi discursurile oficialilor.

Seara va finisa cu un concert susţinut de colectivul etnofolcloric „La fântâna dorului”, judeţul Mureş, România.