Publică un anunț
piatasud.md

Veaceslav Bălănel: „În ultimul timp iau amploare fermele de familie, cu toate problemele care sunt din partea guvernării statului

Vicepreşedintele raionului Cahul pe probleme economice a făcut aceste declaraţii, pentru ziuadeazi.md în cadrul Forumului agricol România – Republica Moldova, desfăşurat recent la Cahul.

„Suntem la a 3-a ediţie a acestui forum transfrontalier care ne dă posibilitatea, anume în Raionul Cahul, de a pune accent pe dezvoltarea afacerilor de familie. Anume raionul Cahul are o majoritate de gospodarii ţărăneşti care necesită sprijin atât financiar cât şi a partenerelor din partea cealaltă (din România n.r.)” a declarat domnul Bălănel.

La forum au participat producători agricoli din ambele state, care au avut şi posibilitatea de a-şi prezenta producţia în cadrul unei expoziţii. 

În cadrul întrunirii au fost discutate două teme: „Ferma de familie” şi „Agricultura şi energiile renuvelabile”

Vicepreşedintele raionului Cahul a mai menţionat: „În ultimul timp iau amploare fermele de familie, cu toate problemele care sunt din partea guvernării statului şi necesită, clar lucru, un sprijin adăugător la subvenționare, întrucât subvenţionarea mai lasă de dorit anume in sectorul agroindustrial. Ne mulţumiţi cu  ceea ce avem, în speranţa că guvernanţii la ziua de astăzi vor pune accent  anume pe dezvoltarea şi desfăşurarea fermelor de familii”.

La forum au fost prezenţi şi reprezentanţi ai ministerelor de resort din România şi Republica Moldova în persoana Secretarului de stat Valentin Şoneriuşi respectiv Viceministrul Ion Sula. 

Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova este organizat de Consulatul General al României la Cahul, în parteneriat cu Centrul Bilateral de Afaceri România – Republica Moldova şi Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Partenerii logistici sunt: Consiliul Raional Cahul şi Centrul Pro- Europa Cahul. Evenimentul este susţinut financiar de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România şi Fundaţia Est- Europeană Moldova.

Articole similare