În legătură cu anunțarea codului galben de ninsori și polei în regiunea de Sud a țării pentru ziua de astăzi, IGSU vine cu informații privind situația operativă în raionul Cahul.

Conform informațiilor operative ale IGSU, către ora 10:00, în raionul Cahul nu au fost semnalate blocaje rutiere, pe traseele naționale și drumurile locale circulându-se în condiții de iarnă.

Conforminformațiilorparvenite de la S.A. Drumuri, pentruefectuarealucrărilor de dezăpezire a drumurilorpetraseele R 34, R32 și M3 suntantrenate 14 unitățitehnice.

Deasemenea, către CRIO SUD nu au parvenitinformațiidespredeconectări de la energieelectricăînlocalitățile din sudulțării.Conducătorii auto suntrugațisă fie prudențiîntrafic, iar lanecesitatesăsoliciteajutor la numerele de urgență.
Pompieriiîncomun cu angajații IGP monitorizeazăîncontinuaresituațiașisuntpregătițipentru a interveniînajutoroamenilor, la necesitate.

Precizăm că potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în data de 23 martie curent, în intervalul de timp, ora 14:00-22:00, se prevăd ninsori puternice, în jumătatea de sud a țării.

Temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8 °C față de normă. În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii, în această perioadă, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților; să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sînt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, cetățenii sînt rugați în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare.

Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață. În caz de situații de risc, persoanele sînt rugate să apeleze serviciile de urgență.