Polițiștii de frontieră din Giurgiulești au surprins un cetățean moldovean în timp ce traversa ilegal frontiera ”verde”, dinspre Ucraina spre satul de baștină.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul s-a înregistrat duminică, 1 aprilie, în jurul orei 02:30.

Angajații Poliției de Frontieră care își exercitau atribuțiilor de serviciu au fost alertați de imaginile surprinse de sistemul fix de observare. Astfel că, pe direcția Giurgiulești – Reni a fost surprins un cetățean care se deplasa spre interiorul țării prin zona neautorizată.

În baza informației obținute, grupa de intervenție a acționat conform competenței, iar persoana a fost reținută și supusă audierii. Cetățeanul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Colibași, raionul Cahul, în vârstă de 43 de ani. Moldoveanul a recunoscut că a procedat ilegal, justificându-și acțiunile din lipsa documentului de călătorie.

Investigaţiile sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD. Bărbatul riscă pedeapsă penală în conformitate cu prevederile art. 27, art.362 al. (1) CP RM - tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.