Grupului Local de Inițiativă Colibași (GLI) este compus din tineri activi, locuitori ai satului Colibaşi, care încearcă, prin acţiuni mici, să schimbe lucrurile din localitatea sa.

Un proiect i-a adunat împreună, iar membrii Grupului Local de Iniţiativă, pe parcursul anilor au fost mai multe generaţii de adolescenţi din sat.

La începutul verii, alţi 20 de tineri au decis să se implice pentru a încerca să fie mai buni ca predecesorii săi şi să încerce să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc, prin ceea ce la moment pot face. 

Chiar la prima întâlnire care a avut loc recent,  membrii GLI au discutat posibilitatea desfăşurării mai multor activităţi în sat, unele dintre care sunt prioritare: organizarea unui Flash-mob cu tema protecţia mediului şi în special a apei, diverse propuneri privind organizarea Hramul Satului şi lansarea campaniei de sensibilizare Trotuare pentru pietoni”.

Tinerii învaţă a-şi asuma responsabilitatea de a se implica în viața satului, şi o vor face în perioada imediat următoare când,  alături de consilierii locali și reprezentanții APL, tinerii vor participa la consultarea cetățenilor privind problema depozitării materialelor de construcție și a unităților de transport în spațiile publice din localitate.

Tinerii din GLI Colibaşi consideră că, prin astfel de activități, învață să participe la procesul decizional la nivel local, ceea ce le va permite pe viitor să devină cetățeni activi, cetățeni care se conduc de principiile democratice şi pledează pentru o dezvoltare durabilă a comunităţii natale.

Totodată, exemplul tinerei generaţii de cetăţeni ai satului Colibaşi, ar impulsiona toată comunitatea să ia o atitudine faţă de problemele cu care se confruntă de zi cu zi localitatea şi să-şi dea interesul şi faţă de activitatea administraţiei publice locale.

Precizăm că GLI este parte a proiectului „Viitorul e în mânile noastre – decizia ne aparţine”, implementat de primăria s. Colibaşi în parteneriat cu Asociaţia Obştească INTECO.

Acest proiect este posibil datorită suportului generos al poporului american și polon oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Fondului de Granturi Mici al Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale.