Publică un anunț
piatasud.md

Stefan Bratu către comunişti: „În 2005 noi am semnat ca vrem toţi în Europa, am spus că altă cale Moldova nu are”

Stefan Bratu către comunişti: „În 2005 noi am semnat ca vrem toţi în Europa, am spus că altă cale Moldova nu are”

Membrul Fracţiunii PD în Consiliul Raional Cahul a dat o replică dură foştilor colegi de partid care au etichetat drept uzurpare a puterii de stat decizia de susţinere a cursului european la Moldovei.

„Guvernul Republicii Moldova a semnat un document serios, a parafat un document si a început să-l îndeplinească, să construiască Europa acasă, să ridice nivelul de trai. Doar la momentul când va ajunge la asocierea cu UE se va petrece referendumul. În 2005 noi am semnat ca vrem toţi în Europa, am spus că altă cale decât în Europa, Moldova nu are.” a menţionat Domnul Bratu.

Totodată, ex-preşedintele raionului Cahul a declarat că retorica antieuropeană nu reprezintă o problemă ci executarea angajamentelor asumate în calea integrării europene este o adevărată problemă. 

„Drumul nostru european are multe obstacole şi obstacolele le fac cei care sunt la guvernare. Problemele care sunt cu creditele care vin, cu însuşirea creditelor, cu „raspilul”(împărţirea n.r.) creditelor  trebuie astăzi să le ştim. Lumea trebuie să cunoască ce facem noi, unde se duce fiecare ban, fiecare grant” a mai adăugat domnul Bratu. 

Discursul ex preşedintelui fracţiunii PCRM în Consiliul Raional Cahul, care a părăsit fracţiunea împreună cu încă 6 aleşi locali şi au aderat la PDM, a fost întrerupt de două ori de aplauze din partea colegilor din fracţiunile democratice din Consiliu.  

„Ne trebuie să împărţim că sunt gagăuji,  bulgari, ucraineni, ruşi. Suntem  o naţiune, un popor  şi ca să creăm condiţii legale  nu  pentru un partid sau pentru altul, noi creăm condiţii pentru tot poporul, pentru cel sărac şi pentru cel bogat” a punctat Consilierul raional.

Precizăm că pe 14 februarie a.c. Consilierii raionali Cahul, în cadrul unei şedinţe extraordinare, au adoptat o decizie privind susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Fracţiunea Comuniştilor din Consiliu nu a participat la procedura de vot, părăsind sala în semn de protest.  

Articole similare