Publică un anunț
piatasud.md

Soldații Brigăzii „Dacia” au depus jurământul militar

Soldații Brigăzii „Dacia” au depus jurământul militar

Pe 29 august, 362 de tineri încorporați în Brigada de Infanterie Motorizată „Dacia” au depus astăzi jurământul militar, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cahul.

Prezent la festivitate, ministrul Apărării, Eugen Sturza, i-a felicitat pe  soldați cu ocazia evenimentului, încurajându-i să depună efort și străduință pentru a însuși arta militară.

„Vă îndemn, dragi ostași, să acumulați cât mai multe cunoștințe și experiență în perioada stagiului militar obligatoriu! Să fiți disciplinați și să-i faceți mândri pe comandanții și pe părinții voștri, iar la final, atunci când va trebui să luați o decizie, vă invit să vă alăturați militarilor profesioniști, militarilor care vor pune în aplicare cele mai bune practici de modernizare şi reformare a Armatei Naţionale”, a spus Eugen Sturza.

„Este un eveniment deosebit în viața unui bărbat și mai ales în viața unui militar. Tinerii trebuie să execute serviciul militar să-și facă datoria față de Patrie căci este o mândrie și un aport adus țării” ne-a declarat Locotenent Colonel Sergiu Cirimpei, Comandantul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul. 

De asemenea, comandantul Brigăzii „Dacia” ne-a mai declarat că majoritatea tinerilor  încorporați și-au expus dorința de a rămâne după finisarea serviciului militar să activeze prin contract în cadrul Armatei Naționale.

Tinerii soldați au fost susținuți de rude și prieteni, care special au venit în această zi la Cahul din toate colțurile țării. O zi plină de emoții nu doar pentru soldați dar și pentru apropiații acestora.

„N-ea spus că pleacă la armată. Acum ne-a informat că depune jurământul. Cine o să ne apere pe noi dacă nu ei? Noi i-am apărat pe alții – ei ne apără pe noi” ne-a declarat tatăl unui ostaș.

„Am venit pentru un vecin al nostru care vrea să devină un soldat adevărat. Sperăm în viitor să fie un ostaș adevărat, să ne apere țara și să fim mândri de el. Am primit vestea cu bucurie, l-am petrecut, am venit și acum să-l petrecem la așa un eveniment mare” ne-a comunicat o altă participantă la eveniment. 

Fiul domnului Vasile a fost încorporat chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. A mers cu prietenii să treacă comisia medicală, iar seara le-a spus părinților că a fost încorporat: „E fiul mijlociu care face armata, cel mai mare nu a dorit sa meargă la armată. De mic copil  a spus că va pleca la armată. În ziua de naștere, la 18 ani l-au luat la armată. El singur a fost hotărât să meargă  la armată. Bucurie mare, măcar unu vad că s-a hotărât să facă armata. L-aș sfătui să asculte de comandanți, să îndeplinească toate funcțiile care se cer de la el”.

Soldații încadrați în serviciu militar anul acesta vor constitui un batalion special care va trece o instruire riguroasă și mai îndelungată ca de obicei, iar conducerea brigăzii speră că și rezultatele pe care le vor arăta soldații să fie pe măsura.

În cadrul evenimentului, părinţii şi rudele soldaţilor care au depus jurământul au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front. Pentru vizitatori, conducerea Brigăzii a pregătit o expoziție cu armele și echipamentele din dotare, o expoziție a tehnicii de luptă, dar și a oferit posibilitatea de a servi un terci ostășesc.

De notat că după depunerea jurământului militar, ostaşii vor beneficia de patru zile de concediu.

Articole similare