Publică un anunț
piatasud.md

Salvator din Cahul – promotor al voluntariatului în rândul tineretului!

Salvator din Cahul – promotor al voluntariatului în rândul tineretului!

Locotenentul Gheorghe Hanganu, angajat DSE Cahul a fost premiat în cadrul „Gala decernării performanţelor demonstrate de salvatori şi pompieri pentru anul 2015”.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale la acesta fiind  au fost prezenţi salvatori, pompieri, scafandri, chinologi, psihologi, comunicatori din cadrul instituţiei din toate raioanele ţării.

„Pentru mine această nominalizare înseamnă o motivare în plus pentru a intensifica lucrul cu tânăra generaţie în domeniul informării societăţii privind bazele securităţii vieţii. Pentru Serviciul salvatori şi pompieri acest domeniu rămâne un imperativ în activitate pentru intensificarea lucrului cu voluntarii. Cu grupul tineri pompieri şi salvatori am început activitatea în 2014, o dată cu lansarea campaniei „Salvăm prin prevenire” a declarat pentru ziuadeazi.md Gheorghe Hanganu.

Salvatorii au primit distincţii la categoriile: cel mai bun în intervenţie, cel mai bun în profilaxie, cel mai bun post de salvatori şi pompieri, cea mai bună performanţă sportivă, dar şi cei mai fideli şi siguri parteneri. 

Nominalizaţii au primit diplome din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. 

Cu mesaj de felicitare pentru cei mai buni în profesie a venit Viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin care a menţionat că încrederea populaţiei în salvatori a atins 85%, datorită abnegaţiei şi devotamentului depus la îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu. 

Şeful Serviciului Situaţii Excepţionale Mihail Harabagiu a mulţumit efectivului pentru vieţile salvate şi sacrificiul depus. În urma evenimentului s-au ales cu diplome de merit peste 60 de persoane, dintre care angajaţi ai serviciului, responsabili din cadrul autorităţilor administrative, jurnalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova.

Precizăm că în cadrul Galei, salvatorii şi pompierii au fost decernaţi pentru salvarea vieţilor omeneşti şi intervenţii de succes, iar angajaţii SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de risc. Mai mult, conducerea Serviciului a menţionat autorităţile administrative care s-au remarcat în anul 2015 în procesul de gestionare a situaţiilor excepţionale. 

Articole similare