Publică un anunț
piatasud.md

Restaurantul Laguna – Operator Alimentar Responsabil

Restaurantul Laguna – Operator Alimentar Responsabil

În cadrul galei organizate de Fundația Est-Europeană a avut loc premierea câştigătorilor celei de-a treia ediții a concursului „Promovăm Siguranța Alimentară”.

Titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2016” i-a revenit „MODERNUS” S.A, Restaurantul „Laguna” din orașul Cahul

„Cred că acest proiect ne face pe noi, administratorii de întreprinderi, să lucrăm mai calitativ, să cerem mult mai mult de la personalul nostru și să prestam servicii mai calitative consumatorilor. Vreau să mulțumesc Guvernului Suediei, în persoana Ambasadoarei Signe Burgstaller. Cred că fără dumneavoastră, acest proiect nu ar fi fost sa fie. Totodată, vreau să vă mulțumesc, din numele locuitorilor orașului Cahul, pentru că Ambasada a susținut, anul trecut, un festival frumos în Cahul – vă așteptăm și anul acesta. Vreau să mulțumesc Ministerului de Externe a Danemarcei și Fundației Est-Europene” a declarat doamna Liubovi Gangan, Directoarea S.A. Modernus. 

Totodată, doamna Gangan a menționat și partenerii din Cahul a întreprinderii: „Vreau să mulțumesc Centrului CONTACT-Cahul, pentru că ne susține în diferite acțiuni pe care le petrecem în oraș. Vreau să-l mulțumesc personal pe Mihai Cucereanu, pentru că  a crezut în noi și ne-a propus să participăm la acest proiect. 

Scopul acestui concurs constă în identificarea companiilor ce activează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținând cont de drepturile și interesele consumatorului. Învingătorii au fost desemnați în rezultatul inspecției efectuate de experți independenți, contractați de Fundație, precum și în baza analizelor de laborator a produselor. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului “Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova  și Georgiei cu cele din UE”.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, precum și a companiilor care operează în domeniul alimentar, experți naționali și internaționali în domeniul securității alimentare, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Centrului Național de Sănătate Publică și Institutului Național de Metrologie.

Precizăm că Fundația Est-Europeană a organizat în perioada 2013-2016 proiectul “Armonizarea politicilor în domeniul sanitar și fitosanitar ale Republicii Moldova  și Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”. Proiectul este finanțat de UE și cofinanțat de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

La ediția din anul trecut, titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015” i-a revenit „Schif-1” SRL, Cafenea  „Balcan” din Cahul şi S.A. “Fabrica de brânzeturi din Cahul”.

Articole similare