Publică un anunț
piatasud.md

Primarul oraşului Cahul: Cetăţenii trebuie să se mândrească cu ţara

Primarul oraşului Cahul: Cetăţenii trebuie să se mândrească cu ţara

Nicolae Dandiş a vorbit despre Declaraţia de Independenţă în cadrul manifestaţiei consacrate Zilei Independenţei Republicii Moldova.

„Declaraţia de Independenţă nu a fost un simplu document semnat de 278 de deputaţi, a fost certificatul de naştere a acestui stat. Acea declaraţie se încheie cu cuvintele: „Să ne ajute Dumnezeu”, tot textul este insuflat de documentele istorice, de adevărul istoric cum s-a ajuns la acel moment” a declarat Edilul.

La ceremonia la care au participat şi conducătorii raionului Cahul, deputaţi în Parlament dar şi simpli cetăţeni, Primarul oraşului Cahul a menţionat: „Astăzi noi avem datoria să cultivăm în rândurile populaţiei cunoaşterea istoriei acestui stat, aceasta este datoria tuturor. Lumea trebuie să ştie ce însemnă 27 august, 31 august, ce înseamnă imnul ţării şi cu respect trebuie sa ne atârnăm faţă de ceea ce înseamnă simbolurile acestui stat”.

„În Declaraţia de Independenţă era declarat că „a venit ceasul mare a unui act de justiţie”. Astăzi, valoarea pe care o are acest eveniment, semnificaţia pe care o are, trebuie sa fie cunoscută. Independenţa nu înseamnă doar un act de declaraţii, de intenţii, declaraţia de independenţă însemnă eforturi, însemnă implicarea fiecărui din noi. În acest context, avem nevoie de colaborare cu toate statele din lume” a mai adăugat domnul Dandiş. 

Pe final Edilul a declarat că: „Cetăţenii trebuie să se mândrească cu ţara. Nu doar de a spune aceste lucruri doar la 27 august, în fiecare zi trebuie să simţim în noi această demnitate şi patriotism. Avem responsabilitate ca şi conducători să cunoaştem adevărul istoric, să spunem aşa cum a fost şi să apăram principalele valori ale acestui neam”.

Manifestaţia s-a încheiat cu depuneri de flori la monumentul lui Grigore Vierul din Parcul central al oraşului, iar seara a culminat cu un spectacol prezentat de Nelly Ciobanu şi Cristi Aldea-Teodorovici Orchestra.   

foto: Oleg Diaconov, Facebook

Articole similare