Publică un anunț
piatasud.md

Primăria Cahul va constitui un grup larg de lucru privind problema câinilor vagabonzi din oraş

Primăria Cahul va constitui un grup larg de lucru privind problema câinilor vagabonzi din oraş

Aceasta reiese din documentul plasat pe politicipublice.md drept răspuns la interpelarea Asociaţiei ECOU vizavi de acest subiect.

„Întru soluţionarea problemei existente va fi constituit un grup de lucru, unde vor fi implicaţi atât reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cât şi reprezentanţi ai societăţii civile. De asemenea, chestiunea în cauză va fi propusa spre examinare în cadrul şedinţelor comisiilor consultative de specialitate ale Consiliului orăşenesc Cahul” se spune în scrisoarea remisă petiţionarului.

În petiţia înaintată de AO ECOU, se explică necesitatea soluţionării problemei dar şi posibilele variante de a o face.

„Una dintre cele mai mari probleme ale oraşului Cahul o constituie existenta numărului foarte mare de câini fără stăpân. Aceştia pun în pericol viaţa oamenilor prin transmiterea bolilor infecţioase, atacarea violentă a cetăţenilor, limitarea dreptului la libera circulaţie, dezordine. Nesoluţionarea acestei probleme în viitorul apropiat va amplifica gradul de periculozitate din cauza înmulţirii lor necontrolate” se spune în petiţie.

Totodată, petiţionarii prezintă şi soluţii posibile de rezolvare a problemei: „Eutanasierea; Sterilizarea; Construcţia unui adăpost pentru câinii fără stăpân în baza unui fond comunitar sau a parteneriatului public-privat; Lansarea campaniei „Să adoptăm un câine!””

Toate problemele despre care a fost informată Administraţia Publică din oraşul Cahul pot fi găsite pe platforma www.politicipublice.md care reprezintă un instrument de îmbunătăţire a comunicării dintre APL şi cetăţeni.

Reamintim că discuţii pe marginea problemei câinilor vagabonzi au mai avut loc la Cahul în cadrul unui club de dezbateri.  

Articole similare