Operaţiunea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit canal3.md, anchetatori, ofiţeri operativi, agenţi de patrulare, dar şi inspectori de sector, cu toţii au urcat în maşinile de serviciu şi s-au îndreptat spre localităţile unde există cele mai multe probleme.

Prima destinaţie a fost satul Găvănoasa. Aici, în baza informaţiilor operative, oamenii legii au oprit la poarta unei gospodării unde locuiesc câţiva suspecţi de furt.

Pentru mai multă eficienţă, suspecţii au fost conduşi la Primărie. Toţi trei sunt bănuiţi de furt de animale. Aceştia, însă, se declară nevinovaţi.

În timpul raziei, oamenii legii au depistat un bărbat care se presupune că ar fi defrişat ilegal câţiva copaci de la marginea comunei. Cei drept, chiar dacă a fost prins cu tot cu probele incriminatoare, suspectul şi-a negat vinovăţia.

Alături de efectivele Inspectoratului de Poliţie Cahul, a fost şi şeful subdiviziunii teritoriale, Iurii Briceag. Acesta le-a explicat localnicilor care este scopul operaţiunii.

Poliţiştii din raionul Cahul au continuat raziile până târziu după miezul nopţii. Potrivit lui Briceag, oamenii legii au mers şi la cei vizaţi în diferite cauze penale.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Cahul a menţionat că astfel de operaţiuni vor avea loc permanent în vederea prevenirii comiterii infracţiunilor.