Elevii a 6 instituţii de învăţământ din raionul Cahul, au participat la un turneu de mini-fotbal organizat în satul Slobozia Mare din raionul Cahul.

Turneul a fost organizat de A.O. „Pro-Gres Cahul” şi a întrunit peste 50 de liceeni din raion.

„Nu este prima activitate de acest gen pe care o organizăm în raionul nostru şi astfel vrem să promovăm modul sănătos de viaţă în rândul tinerilor din regiune. Suntem bucuroşi că instituţiile de învăţământ din raion au acceptat să participe la turneu,, iar acesta ne face să credem că sportul va fi o prioritate de viitor a tinerilor noştri” n-a declarat Alexandru Lupan, Preşedintele A.O. „Pro-Gres Cahul”.

Învingător al turneului de mini-fotbal a devenit echipa Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri ” satul Colibaşi, iar locul II – echipa Colegiului Industrial Pedagogic din Cahul.

Învingătorii au primit de la organizatori Cupa turneului  Pro-Gres-Lyceum şi câte o minge de fotbal iar restul echipelor au fost menţionate cu diplome de participare.

„Pentru tinerii care practică fotbalul la nivel de amator, turneul dat a fost o încercare de a-şi demonstra talentul fotbalistic, dându-le un imbold să practice fotbalul în continuare. Sperăm că astfel de turnee vor fi organizate mai des, şi acestea vor fi organizate nu doar la nivelul raionului Cahul dar la nivel de regiune şi ţară” ne-a declarat Andrei Şeremet, antrenorul echipei de fotbal a Liceului Teoretic „D. Cantemir” din or. Cahul.

Turneul a fost organizat cu suportul Direcţiei Învăţământ  Cahul.

Aceasta nu este prima activitate organizată de A.O. Pro-Gres Cahul. la data de 9 mai, organizaţia a desfăşurat un turneu la mini-fotbal destinat amatorilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani, turneu dedicat Zilei Memoriei