Publică un anunț
piatasud.md

La Fabrica de Brânzeturi din Cahul a fost inaugurată o cameră frigorifică modernă

La Fabrica de Brânzeturi din Cahul a fost inaugurată o cameră frigorifică modernă

Dacă până acum, untul produs la Cahul era transportat spre păstrare la Chişinău, acum acesta va rămâne la fabrică.

Investiţia făcută de Consiliul Raional Cahul urmează să eficientizeze cheltuielile întreprinderii şi să asigure  calitatea produsului, care suferea din cauza transportării continue.

Astfel, investiţia în edificarea camerei frigorifice este de aproximativ 340 mii lei,a ceasta având capacitatea de 10 tone, asigurând congelarea produselor la o temperatură de -25 grade Celsius.

„Dorim să eficientizăm cheltuielile întreprinderii noastre pentru ca populaţia să beneficieze de un produs calitativ şi natural. Transportarea untului produs la Cahul pentru păstrare în alt oraş punea amprenta pe calitatea produsului, dar noi suntem conştienţi că produsele Fabricii de Brânzeturi din Cahul sunt cele mai naturale şi calitative de pe piaţă” ne-a comunicat Vlad Căşuneanu, Vicepreşedintele Raionului Cahul.

Pe de altă parte, Ludmila Antohi, directorul Fabrici ne-a comunicat: „Această cameră frigorifică va fi folosita nu doar pentru păstrarea produselor noastre dar şi la procesul de călire şi maturare a unor noi produse care urmează să fie lansate pe piaţă. Mai există multe probleme cu care ne confruntăm la capitolul dotare şi utilaj dar cu suportul Consiliului Raional Cahul sperăm să le soluţionăm oferind consumatorilor produse lactate calitative”.

 Precizăm că S.A. Fabrica de Brânzeturi din Cahul este întreprindere cu capital majoritar de Stat, Consiliul Raional Cahul deţinând peste 80% din acţiuni. Aceasta este printre puţinele întreprinderi de stat subordonate Consiliului Raional care nu au fost privatizate, activează în continuare şi este rentabilă.   

Articole similare