Publică un anunț
piatasud.md

Judecător la Curtea Constituţională a României – Doctor Honoris Causa a Universităţii din Cahul

Judecător la Curtea Constituţională a României – Doctor Honoris Causa a Universităţii din Cahul

Teodor Toader, judecător la Curtea Constituţională a României a devenit Doctor Honoris Causa a Universităţii de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Înalta distincţie, a fost acordată în cadrul ceremoniei de aniversare a 14 ani de la fondarea Universităţii, care a avut loc pe 7 iunie a.c.

La aniversare a fost prezent şi Alexandru Tănase, Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, care a menţionat că „Am îndrăgit meseria datorită oamenilor care m-au învăţat, ne-au iniţiat în ceea ce însemnă dreptul şi ceea ce înţelegem noi astăzi prin noţiunea de drept. Am vrut sa fiu astăzi aici pentru a retrăi încă o data acele sentimente calde care le-am avut pentru pedagogii mei şi faţă de domnul profesor Toader”. 

Totodată, Preşedintele Curţii Constituţionale a atras atenţia la activitatea profundă şi activă a profesorului desfăşurată în Republica Moldova. 

Proaspătul Doctor Honoris Causa a ţinut şi o mică prelegere în faţa celor prezenţi vorbind despre dreptul constituţional şi principiile de activitate a instituţiei din care face parte.  

Profesorul Teodor Toader a fost reconfirmat în funcţia de Judecător la Curtea Constituţională a României pe 12 iunie 2007, pentru un mandat de 9 ani, care expiră în iulie 2016.

Totodată, acesta este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. 

Teodor Toader are 53 de ani, căsătorit şi are 2 copii.  

Articole similare