Publică un anunț
piatasud.md

Ionel Butmalai: Tata a fost omorât

Ionel Butmalai: Tata a fost omorât

Fiul regretatului Deputat Ion Butmalai a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Chişinău.

„Familia declară cu vehemență că nu este vorba de un suicid, iar tata a fost omorât cu sânge rece” a declarat acesta.

Fiul lui Ion Butmalai a mai menţionat că poziţia pe care o deţinea tatăl său în cadrul Comisiei Securitate Naţională dar şi acţiunile sale din ultima vreme ar fi fost un motiv de a fi asasinat. 

Totodată, Ionel Butmalai a declarat că tatăl său deţinea o mapă cu documente ce ar demonstra infracţiuni comise de înalţi demnitari de stat pentru care ar urma să fie închişi pe viaţă, neprecizând despre cine este vorba. 

Din spusele fiului lui Ion Butmalai, mapa a fost adusă de la Chişinău la Cahul cu ceva timp în urmă iar acum nu este de găsit. 

Acesta a infirmat zvonurile precum Ion Butmalai ar fi avut o tentativă de suicid anterior, iar la moment, familia aşteaptă rezultatele expertizelor şi pune la îndoială echidistanţa anchetei. 

Reamintim că, Deputatul Ion Butmalai a fost găsit împuşcat în curtea casei sale din Cahul pe data de 9 decembrie 2014. La moment, ancheta examinează mai multe versiuni printre care suicidul şi omor intenţionat.  

foto: unimedia.md

Articole similare