Publică un anunț
piatasud.md

Investiţie Europeană în salubrizarea oraşului Cahul

Trei autospeciale destinate îmbunătăţirii sistemului de management al deşeurilor în oraşul Cahul au fost prezentate comunităţii.

Evenimentul a avut loc pe 29 aprilie 2015, în cadrul acestuia au fost prezentate autospeciala destinată măturării şi spălării străzilor, compactorul de deşeuri la 18 m3 şi un buldozer – excavator cu accesorii, toate obţinute de Primăria Cahul dintr-un proiect European.

Proiectul „Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediul mai curat în oraşele Vaslui şi Cahul”, la care Primăria Cahul a participat în calitate de partener, atinge suma de 1,5 mil euro iar contribuţia oraşului Cahul a fost de puţin peste 40 mii euro.  

„Suntem la finele implementări proiectului finanţat din fondurile europene, în parteneriat cu Primăria Vaslui, iar  rezultatul final este achiziţionarea de maşini şi utilaje. Urmează să sensibilizăm opinia cetăţenilor că ar fi bine să depunem eforturi ca să avem un oraş curat şi să încercăm să păstrăm curăţenia” a declarat Petru Burlacu în cadrul prezentării.  

Scopul propus al proiectului este de a contribui l crearea unui parteneriat transfrontalier larg pentru a îmbunătăţi sistemul de management al deşeurilor pentru fiecare oraş implicat. 

Potrivit primarului oraşului Cahul, două autospeciale vor fi transmise Gospodăriei Comunal-Locative şi una va merge la Serviciul Salubritate şi vor fi date în exploatare o dată cu adoptarea unei decizii în acest sens a Consiliului orăşenesc Cahul. 

Articole similare