Publică un anunț
piatasud.md

Întreprinderile municipale a oraşului Cahul rămân fără de Consilii de Administrare şi Cenzori

Întreprinderile municipale a oraşului Cahul rămân fără de Consilii de Administrare şi Cenzori

Judecătoria Cahul a dat curs cererii Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat şi a declarat ilegale un şir de decizii ale Consiliului orăşenesc Cahul.

Astfel, au fost anulate deciziile Consiliului orăşenesc Cahul din 11 noiembrie 2015 privind aprobarea regulamentului şi a componenţei consiliilor de administrare şi a comisiei de cenzori a Întreprinderilor Municipale din subordinea administraţiei publice locale.

Reamintim că la data 11 noiembrie, aleşii locali au aprobat regulamentul de funcţionare şi componenţa nominală a Consiliilor de administrare şi a comisiilor de cenzori la 6 Întreprinderi Municipale din subordinea a autorităţii locale. 

Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat a sesizat anumite încălcări ce ţin de aspectele legale de fondare a organelor de conducere şi control în cadrul Întreprinderilor Municipale ale oraşului Cahul. 

 La şedinţa următoare (18.12.2015) Consiliul orăşenesc modifică deciziile cu pricina şi schimă motivaţia legală în baza căreia au fost adoptate deciziile, ignorând alte puncte contestate de Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat. Acest fapt a dus la atacarea în instanţă a deciziilor Consiliului orăşenesc de către OT al Cancelariei de Stat. 

În acest mod, în caz că hotărârea instanţei nu va fi atacată la Curtea de Apel, Consiliul orăşenesc urmează să aprobe din nou regulamentele de funcţionare şi componenţa Consiliilor şi a comisiilor de cenzori ale Întreprinderilor Municipale, iar toate deciziile luate de Consiliile de administrare, la întreprinderile unde au avut loc şedinţele, urmează a fi socotite nule.

Potrivit lui Nicolae Dandiş, Primarului oraşului Cahul, la următoarea şedinţă a Consiliului orăşenesc vor fi incluse în ordinea de zi aceste chestiuni pentru a fi aprobate în conformitate cu legislaţia în vigoare.  

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată în decurs de 30 de zile la Curtea de Apel Cahul.  

Articole similare