Publică un anunț
piatasud.md

Încă 9 salvatori sunt instruiți în domeniul acordării primului ajutor medical calificat

Încă 9 salvatori sunt instruiți în domeniul acordării primului ajutor medical calificat

Timp de o lună, nouă salvatori din Cahul sunt instruiți în domeniul acordării primului ajutor calificat, pentru a activa în rândul paramedicilor SMURD.

Potrivit serviciului de presă al DSE Cahul, cei nouă salvatori și pompieri au fost selectați din cadrul Direcției Situații Excepționale Cahul iar instruirea va include ore teoretice și practice, salvatorii fiind învățați să acorde ajutor celor care vor avea nevoie în urma situațiilor excepționale.

Aici vor fi predate noțiuni despre manevrele medicale de bază acordate pacienților traumatizați și pacienților cu probleme medicale acute, componența trusei medicale pentru acordarea ajutorului calificat și folosirea echipamentelor de resuscitare, mobilizare și cele pentru administrarea oxigenului.

Necesitatea instruirii vine odată ce în sudul țării există un centru SMURD, orele fiind predate de către formatorii paramedici, școliți în România. 

Amintim, că primul centru SMURD a fost inaugurat la finele lui august 2014, la Bălți, iar la Cahul SMURD-ul și-a început activitatea în ianuarie 2015. Odată cu inițierea Proiectului Naţional Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), echipele de paramedici din nordul și sudul țării au intervenit pentru salvarea a mii de vieți.

Articole similare