Publică un anunț
piatasud.md

În Consiliul orășenesc Cahul a mai fost creată o fracțiune

În Consiliul orășenesc Cahul a mai fost creată o fracțiune

Şapte Consilieri PLDM, PL, PDM şi independentul Vasile Vanţevici au anunţat despre crearea fracţiunii „Cahul oraş european”.

Declaraţia a fost citită de Anatol Malcov în cadrul şedinţei Consiliului din 28 iulie 2015 şi punctează anumite principii de activitate a fracţiunii.

Fracţiunea este de centru – dreapta şi acceptă colaborarea cu toate fracţiunile din actuala componenţă a Consiliului orăşenesc Cahul care vor promova principiile egalităţii şi echităţii în gestionarea treburilor publice. 

Principalele principii în activitatea fracţiunii au fost declarate: „Corelarea intereselor locale cu cele naţionale; respectarea intereselor reciproce la realizarea programelor preelectorale; asigurarea transparenţei în procesul decizional; consultarea cetăţenilor în problemele locale de interes deosebit dar şi identificarea soluţiilor de realizare a politicilor publice locale în spiritul de colaborare cu autorităţile publice centrale”.

Fracţiunea „Cahul oraş european” este a patra fracţiune formată în Consiliul orăşenesc Cahul şi este cea mai mare dintre toate.

Precizăm că la prima şedinţă a Consiliului, au fost create 4 fracţiuni: a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (6 consilieri); a Partidului Politic Partidul Nostru (6 Consilieri); a partidului Comuniştilor din Republica Moldova (5 Consilieri) şi a Partidului Popular European din Moldova (3 Consilieri).  

Articole similare