Publică un anunț
piatasud.md

Elena Bacalu directorului ŞP2: Cât de mult nu ați dori dumneavoastră nu putem să vă eliberam clădirea și să o predăm

Elena Bacalu directorului ŞP2: Cât de mult nu ați dori dumneavoastră nu putem să vă eliberam clădirea și să o predăm

Declaraţiile au fost făcute de Vicepreşedintele Raionului Cahul în cadrul unei şedinţei ce a vizat problema Secţiei Boli Infecţioase a SR Cahul.

În cadrul şedinţei, doamna Vicepreşedinte s-a referit la condiţiile în care a fost predată clădirea şi problemele legale ce ţin de această problemă.  

 „Contractul intră în vigoare la momentul semnării actului de predare-primire. Noi putem să mai activăm acolo încă un an de zile. Situația la moment este foarte critică, s-au făcut reparații dar nu am găsit nici o decizie prin care s-a transmis acest edificiu, nu am găsit nici un document cu care să argumentăm reparația, nu sunt astfel de documente la contabilitate. Anul trecut am făcut mai multe demersuri și ni s-au solicitat prezentarea actelor doveditoare că au fost făcute aceste investiții” a declarat Elena Bacalu, Vicepreședintele de ramură a Raionului Cahul . 

Totodată, doamna Vicepreședinte a menționat că este periculos ca un edificiu în care timp de 10 ani au fost tratați bolnavi de tuberculoză să fie folosit în calitate de cămin pentru studenți.  

„Noi am comunicat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației să fie transmisă la balanța noastră această clădire, ni s-a refuzat. Apoi am solicitat să fie dată în comodat încă pe 10 ani, dar a fost respinsă și această propunere. Argumentul de a ne refuza a fost că nu ar putea să transmită această încăpere pe motiv că Școala Profesională Tehnică are studenți și nu au unde să îi cazeze. Alături de Școala Profesională Tehnică mai este un cămin și dacă s-ar aloca surse financiare pentru a repara acest cămin, ar fi soluționată problema” a precizat doamna Bacalu. 

De asemenea, doamna Elena Bacalu a precizat că situația creată nu permite autorităților să efectueze reparații capitale și să creeze condiții adecvate pentru bolnavi. Transmiterea în comodat a clădirii încă pe un termen de 10 ani ar fi o soluție pentru a ieși din impas. 

„Domnul director, vreau să vă spun cât de mult nu ați dori dumneavoastră nu putem să vă eliberam clădirea și să o predăm, ne-ați dat-o într-o stare deplorabilă fără geamuri. Sau voi faceți investiții în clădirea aceasta, noi scoatem toate geamurile, gardul etc. dar asta nu e ieșirea din situație. Sau faceți reparație în căminul pe care îl aveți. Sunt de acord cu domnul Brega, și cu toți colegii, trebuie să ne concentrăm să găsim resurse pentru renovarea căminului dumneavoastră și să avem suport juridic  ca să putem aloca surse financiare pentru reparația capitală a Secției Boli Infecțioase”a punctat Vicepreședintele Raionului Cahul.

Pe de altă parte, Munteanu Nicolae, Directorul Şcolii Profesionale nr 2 din Cahul, a declarat că instituţia are nevoie de încă aproximativ 80 de locuri de cazare pentru elevi, şi clădirea ar urma să fie folosită în calitate de cămin.  

La şedinţă au participat şi Viceprim-ministrul Ghenadie Brega dar şi Viceministrul Sănătăţii – Gheorghe Ţurcanu. 

După ședință, participanții la ședință au efectuat o vizită de studiu la Secția Boli Infecțioase și la Școala Profesională nr. 2 din Cahul pentru a se documenta și a vedea la fața locului situația.

Articole similare