Publică un anunț
piatasud.md

Drumuri, iluminat stradal și construcția unei biserici. Vezi pentru ce încă vor fi cheltuiți peste 8 mil. lei bani publici

Drumuri, iluminat stradal și construcția unei biserici. Vezi pentru ce încă vor fi cheltuiți peste 8 mil. lei bani publici

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 19 martie, aleșii locali au votat distribuirea a peste 8 milioane de lei din soldul disponibil la 1 ianuarie 2018.

Astfel, printre cele mai importante investiți făcute de aleșii locali sunt: executarea lucrărilor de renovare a rețelei de iluminat public din mun. Cahul (str. Ștefan cel Mare – 640,0 mii lei, și a unui sector de pe pr.Republicii – 473,4 mii lei ), în total – 1113,4 mii lei; executarea lucrărilor de reparație a intersecției str. Trecătoarea Salcîmilor cu bd. Republicii – 700,0 mii lei și achitarea angajamentelor financiare existente la 1 ianuarie 2018 – 2174,1 mii lei.

Totodată, aleșii locali au prevăzut jumate de milion de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparație a ascensoarelor la blocurile locative (str.M.Basarab, 28; str.M.Viteazul, 51 (scara 1,2); str.I.Spirin, 106) și un milion de lei pentru cofinanțarea proiectului  „Modernizarea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul” . 

De asemenea, un alt proiect al primăriei Cahul a fost cofinanțat cu 227 mii lei. Este vorba de proiectul  „Revitalizarea zonei aferente blocurilor locative dintre str. A. Mateevici și str. Viilor, din mun. Cahul”, aplicat pentru finanţare din partea Solidarity Fund PL în Moldova. 

De asemenea, Consiliul municipal Cahul a oferit 200 mii lei pentru lucrările de construcție a Bisericii „Sfîntul Mare Mucenic Panteleimon” în mun. Cahul, str. I.Spirin, 1-a. 

Doar un singur punct din proiectul de decizie nu a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat ale aleșilor locali. Este vorba de achitarea a 445 mii lei pentru lucrările executate suplimentar la Piața Independenței.

Lista finală de investiții ce urmează a fi efectuate o găsiți aici

Precizăm că aceasta este a doua tentativă de a distribui banii din soldul disponibil la 1 ianuarie 2018, prima a avut loc pe 15 martie, în cadrul ședinței Consiliului.

Articole similare