Publică un anunț
piatasud.md

Direcţia Situaţii Excepţionale Cahul: Creşte pericolul de izbucnire a incendiilor provocate de sobele defecte

Direcţia Situaţii Excepţionale Cahul: Creşte pericolul de izbucnire a incendiilor provocate de sobele defecte

Pompierii din Cahul evectuează o campanie de informare privind regulile de apărare împotriva incendiilorpe timp de iarnă

Odată cu începerea sezonului rece, creşte pericolul de izbucnire a incendiilor provocate de sobele defecte sau de încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiillor, se spune într-un comunicat remis de DSE Cahul.  

Angajaţii serviciului, pe tot parcursul sezonului rece vor informa populaţia despre riscul la care pot fi supuşi în cazul nerespectării regulilor antiincendiare şi vor merge în casele oamenilor pentru a verifica minuţios starea sobelor şi coşurilor de fum. 

Direcţia Situaţii Excepţionale Cahul atrag atenţia asupra pericolului care îl reprezintă o sobă necurăţată şi neverificată la timp.

 “Sursele termoenergetice trebuie verificate și curățate înainte de a le utiliza în sezonul rece. Focul nu trebuie lăsat să ardă pe timp de noapte, iar încăperile necesită a fi aerisite zilnic” sunt recomandările salvatorilor.  

Pompierii mai recomandă populaţiei să fie responsabili şi să ia atitudine în cazul în care sursele de încălzire nu corespund regulilor de apărarea împotriva incendiilor.

Statistica incendiilor arată că anual, în medie 15,3 % din numărul total de incendii se produc în gospodăriile din sectorul rural, iar 11, 55 % izbucnesc ca urmare a mijloacelor de încălzit defecte, improvizate sau nesupravegheate. 

Din cauza sobelor defecte şi  exploatării necorespunzătoare în sezonul rece precedent, în Republica Moldova au avut loc 135 de incendii în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane.

Articole similare