Imaginea vizuală a brandului turistic Moldova reprezintă o lucrare de suflet pentru Dumitru Moruz, tânăr designer care a ajuns să lucreze la una dintre marele corporaţii internaţionale.

Chiar dacă are un loc de muncă bine plătit şi lucrează în permanenţă asupra unor proiecte de web-design, acesta şi-a făcut timp pentru a concepe ceva legată de „casă”, destinat Moldovei.

Proiectul reprezintă un concept vizual, care conţine toate componentele de branding şi este destinat promovării în calitate de destinaţie turistică a ţării noastre. 

Potrivit designer-ului, tot conceptul de brand va fi donat  autorităţilor din Moldova pentru a fi folosite după necesitate.

Context

În vara anului 2014 a fost admis la un program de „Font” a Şcolii de arte vizuale de la New York, și astfel a început dezvoltarea fontului pentru brand. În rezultat a apărut  fontul „Molda Bold”, care a devenit baza imaginii vizuale a brandului turistic a Republicii Moldova. Proiectul a durat șase luni și a fost finalizat în aprilie 2015. Rezultatele complete pot fi găsite pe site-ul dmoruz.com.

Sarcini, progres și complexitate:

Moldova este o țară mică, foarte puţin cunoscută la nivel internaţional, unde  nu există animale exotice, nici plaje, nu este Turnul Eiffel, precum și alte obiecte care ar putea vorbi de la sine din punct de vedere turistic.

Avem nevoie de un mesaj vizual: obiectiv, flexibil și eficient, bazat pe faptul că Republica Moldova are mute de oferit, în calitatea Sa de destinație turistică. Când căutați soluții, este necesar să se ia în considerare confortul de aplicare și preţul investiţiilor.

Soluție:

Oameni, mămăligă și vin. În cele mai multe cazuri, oaspeții pot gusta vin de casă și să guste bucatele naţionale, şi anume Mămăliga, pregătită din crupe de porumb cu brânză proaspătă. În combinație cu ospitalitatea autentică, acesta este un portret calitativ al țării.

Culoare - galben. Zori de culoare, crupe de porumb, folosite pentru a face mămăliga, floarea-soarelui - una dintre culorile tricolorului. Galbenul transmite căldura şi natura bună.

Un font, scurt și încrezut. Datorită faptului că practic despre  Moldova nu se cunoaşte nimic, despre aceasta ar trebui să vorbim pe scurt și cu încredere în el. Este o ţară mică, sudică, care are nevoie de un font mare.

În acest scop, a fost conceput „Molda Bold”, care combină atât spiritul artezian dar şi o viziune în viitor. Fontul alternativ conține o virgulă, sub forma conturului țării.