Publică un anunț
piatasud.md

De la mic la mare au participat la șezătoare

De la mic la mare au participat la șezătoare

La 3 decembrie 2013, în incinta Liceului Teoretic ”V. Alecsandri” din s. Colibaşi, a avut loc organizat o șezătoare tematică.

În cadrul şezătorii, organizată de Asociaţia Obştească ”Prietenii Copiilor” în parteneriat cu Primăria s. Colibași r-nl Cahul, au fost prezentate tradițiile, datinile și obiceiurile vechi specifice sărbătorilor de iarnă.

Șezătoarea a derulat sub genericul “Jocuri și tradiții vechi păstrate – de la bunei adunate”. 

La șezătoare tinerii, membrii Grupului Local de Inițiativă s. Colibași au prezentat un program bogat în obiceiuri, tradiții și jocuri vechi caracteristice sărbătorilor de iarnă sf. Andrei, Anul Nou, Sf. Vasile etc. specifice zonei Lunca Prutului Inferior, împreună cu bătrânii din sat, de la care au cules aceste datini strămoșești. 

Dl. Iaconi Petru, în vârstă de 65 ani, a venit cu bogata sa experiență în organizarea jocurilor tradiționale vechi pe care le-a împărtășit picilor din clasele primare.

Șezătoarea a avut un colorit deosebit prin faptul că tinerii, membrii GLI s. Colibași au deschis evenimentul cu cântecul ”Marea UNIRE”, au dansat dansul ”Strămoșeasca” și au interpretat sceneta ”Amintiri din tinerețe”. În cea de-a adoua parte a evenimentului copiii și tinerii din localitate au avut fericita ocazie de a se juca în jocurile buneilor lor.

La eveniment au participat și bătrânii din sat care au povestit din propiile experiențe de joc din copilăria lor. 

Acest eveniment a înglobat toate rezultatele obținute în cadrul proiectului  implementat deA.O. „Prietenii Copiilor” şi finanţat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, unind generațiile din localitate prin jocuri, obiceiuri și tradiții!

Articole similare