Publică un anunț
piatasud.md

De 14 februarie, Limba Română a fost elogiată la Cahul

De 14 februarie, Limba Română a fost elogiată la Cahul

În ziua în care poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 83 de ani, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cahul a avut loc un festival raional consacrat Limbii Române.

La festival au participat elevi ai instituțiilor de învățământ din peste 30 de localități din raion.

„O zi deosebita cu emoții și bucurie, un omagiu adus marelui Grigore Vieru. Nu cred că este copil sau adult care să nu cunoască versurile lui. Grigore Vieru este cel care a cântat limba româna în versuri, a cântat mama, țara, istoria și neamul” a declarat E.S. Anca Corfu, Consul General al României la Cahul. 

Totodată, Excelența Sa a menționat că 10 elevi, cei mai buni, vor merge în aceasta vară în România în taberele ARC, locuri oferite de către Guvernul României. 

„Am trăit clipe deosebite cu toții. A fost un spectacol, un spectacol de suflet pentru noi toți care suntem mai aproape de limba română. Copii au dat dovadă că o simt cu inima și cu sufletul. Vă iubesc și vă stimez pentru ceea ce faceți dumneavoastră. Datorită aportului și muncii pe care o faceți, limba si cultura româna va fi în pururi păstrată. Aceasta o face profesorul, aceasta o face elevul. Aveți comori care trebuiesc păstrate, promovate ca să știe o lume întreagă că limba română este la ea acasă” s-a adresat Avram Micinschi, Șeful Direcției Generale Învățământ, celor prezenți în sală. 

Elevii au pregătit un șir de prezentări: cântece, poezii despre limbă, neam, patrie, o bună parte dintre acestea fiind creația lui Grigore Vieru. Festivalul a durat mai bine de 3 ore. 

Pe final, organizatorii festivalului au avut și o surpriză dulce pentru cei care au participat. O tortă imensă, pe  care era redată simbolica raionului a fost oferită drept recompensă celor peste 100 de participanți la festival. Totodată, din partea Direcției Generale Învățământ, participanții au primit câte o diplomă de merit.

Precizăm că pe 14 februarie, în orașul Cahul au avut loc un șir de evenimente consacrate poetului Grigore Vieru. În dimineața zilei au avut loc și depuneri de flori la bustul poetului din parcul care îi poartă numele.

Articole similare