Publică un anunț
piatasud.md

Criza politică continuă! Ședința CM Cahul a eșuat din nou

Criza politică continuă! Ședința CM Cahul a eșuat din nou

Cu toate că în sala de ședință au fost prezenți 15 consilieri, care ar putea asigura cvorumul, 3 dintre aceștia au părăsit sala de ședință.

Președintele fracțiunii PCRM Pavel Anton a fost primul care a venit cu o declarație, invocând motivele care au stat la baza absenței membrilor fracțiunii pe care o conduce pe 6 septembrie și astăzi, 14 septembrie. Acesta a menționat și un șir de neînțelegeri cu primarul orașului, părăsind sala de ședințe în semn de protest.

Pe de altă parte, Anatolie Malcov, membrul fracțiunii „Pentru un Cahul European” a declarat că nu este mulțumit de forma în care sunt pregătite proiectele e decizii de către aparatul primăriei, faptul că sunt un șir de decizii care nu au fost discutate în comisiile de specialitate, dar și faptul că un șir de decizi care au nu țin de competența unor comisii au fost incluse spre a fi discutate de către primărie. 

Anatolie Malcov împreună cu Valentina Andreeva tot au părăsit sala de ședințe. 

Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul a comentat fiecare declarație a consilierilor, dar și a solicitat secretarei Consiliului să pregătească dispoziția de convocare a ședinței ordinare a Consiliului Municipal Cahul pentru data de 28 septembrie, conform demersului înaintat de 10 aleși locali.

Totodată, domnul primar a solicitat consilierilor să își planifice ședințele până la finele anului, pentru ultima zi de joi a lunii, astfel ca aceștia să nu-și mai planifice alte lucruri. 

Cu declarațiile consilierilor și a primarului orașului vom reveni pe parcursul zilei. 

Reamintim că ședința anunțată pentru data de 6 septembrie nu a avut loc din lipsă de cvorum, la aceasta fiind prezenți doar 12 aleși locali.  

Articole similare