Publică un anunț
piatasud.md

Consilier raional solicită „organelor” să se ocupe de activitatea unicului ziar din Cahul

Consilier raional solicită „organelor” să se ocupe de activitatea unicului ziar din Cahul

Gheorghe Popazu, Consilier raional din partea PLDM, a venit cu o sesizare în cadrul şedinţei din 28 mai a.c.

„Vreau să fac o sesizare în calitate de Consilier raional. În ultimul timp, în raionul Cahul, se încalcă legislaţia mass-media, mai ales gazeta „Cahul Expres”. Cunosc că în sală sunt prezente persoanele respective care trebuie să se ocupe de această problema. Se încalcă legislaţia limbilor” a declarat domnul Popazu.

Cu toate că a menţionat că sunt încălcate acte normative, acesta nu a precizat anume care acte şi anume care materiale publicate au dus la încălcările enunţate. 

„Eu va rog frumos, organele care sunt prezente aicea (sala de şedinţe n.r.), să se ocupe şi să vadă cu ce se ocupă această gazetă” a punctat Consilierul raional. 

În cadrul discuţiilor replica a venit de la Avram Micinschi, Preşedintele raionului Cahul:  „Cahul Expres este o publicaţie independentă, privată, este un ziar de publicitate în primul rând. Noi nu suntem împuterniciţi şi nu avem abilităţi pentru a închide sau a schimba limba (în care se editează n.r.) periodicului acesta”.

Solicitat de ziuadeazi.md Gheorghe Lavric, Preşedintele fracţiunii PLDM în Consiliul raional, a precizat că solicitarea domnului Popazu reprezintă o iniţiativă personală şi este un drept pe care îl are datorită funcţiei elective deţinute.  

„Partidul niciodată nu o să cheme la încălcări de legislaţie. Chemăm ca mass-media sa fie mai transparentă, mai deschisă” a menţionat domnul Lavric. 

Redacţia Cahul Expres, la moment, nu a comentat situaţia. 

Precizăm că Popzu Gheorghe are la activ cel puţin două mandate de Consilier raional, anii 2007 – 20011 şi 2011- prezent. În 2007 acesta a ajuns în Consiliu pe listele AMN,  iar pe parcursul mandatului a trecut în Partidul Liberal Democrat din Moldova, din partea căruia activează în calitate de Consilier raional până în prezent.  

Articole similare