Publică un anunț
piatasud.md

Consilier orăşenesc: „Consiliul orăşenesc Cahul se transformă intr-o problemă a oraşului”

Consilier orăşenesc: „Consiliul orăşenesc Cahul se transformă intr-o problemă a oraşului”

Vasile Vanţevici, a făcut aceste declaraţii în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului orăşenesc Cahul.

Alesul local a criticat dur atitudinea colegilor din fracţiunea PCRM privind interpelarea organelor de drept care solicitau expunerea consilierilor dacă suma de 80 mii lei este una considerabilă pentru oraş sau nu.

„Evident ca este considerabil! Consiliul orăşenesc se transformă intr-o problema a oraşului… Nu discutaţi problema cine e vinovat, cine nu e. răspundeţi la o întrebare: 80 mii lei şi desemnaţi o persoană.  Noi nu suntem procurori, nu suntem judecători şi nu suntem avocaţi ca să apărăm sau să învinuim. Expuneţi-va corect. Dacă este o opinie că ele nu sunt considerabile trebuie să ne expunem ce ar fi considerabil: 1 milion, 1,5 milioane” a declarat domnul Vanţevici.

După lungi dezbateri, consilierii orăşeneşti nu au reuşit să dea o apreciere conform solicitării organelor de drept.

„Îmi cer scuze, dar astfel de neruşinare eu nu am mai văzut. Eu părăsesc şedinţa” a punctat consilierul orăşenesc după care a părăsit sala de şedinţe.

Precizăm că pe data de 13 martie a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului orăşenesc Cahul în cadrul căreia a fost discutată o interpelare a CNA prin care procurorii informau aleşii locali despre existenţa unui dosar penal în care figurează funcţionari din cadrul Primăriei Cahul şi solicitau o apreciere dacă suma de circa 80 mii lei este una considerabilă pentru APL sau nu.  

Articole similare