Proiectul, care este implementat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul, a fost prezentat elevilor și cadrelor didactice a instituției pe 9 februarie curent.

Totodată, a fost anunțat concursul de selectare a 16 elevi ai liceului pentru participarea nemijlocită la activitățile proiectului.

Principalele activități propuse presupun instruirea de comun a elevilor, părinților și profesorilor în domeniul cetățeniei active și creării reportajelor despre problemele comunitare; inițierea unui concurs de fotografii despre realitățile municipiului Cahul și organizarea unei expoziții cu cele mai bune dintre acestea, dar și realizarea a 8 reportaje tematice. De asemenea, printre activitățile proiectului va fi organizată o întrevedere cu conducerea municipiului Cahul, discutarea problemelor identificate și oferirea suportului în soluționarea unora dintre acestea. 

Astfel, proiectul va consolida colaborarea şcolii cu părinţii şi familiile elevilor; va duce la îmbunătăţirea gradului de conştientizare a elevilor privind problemele localității; va stimula implicarea activă a elevilor în viața comunității, dar și va dezvolta comunicarea dintre școală și APL.

Tinerii, elevi ai claselor superioare a liceului, pot aplica la concurs expediind până pe 21 februarie CV-ul și o scrisoare de intenție la adresa vitaliehotnogu@gmail.com cu mențiunea „aplicație proiect Conexiuni între generații”.

Proiectul  „Conexiuni între generații – pentru comunități mai puternice” este implementat de Centrul CONTACT-Cahul cu sprijinul financiar al Fundației Soros-Moldova.