Publică un anunț
piatasud.md

Au bătut primul cui în sicriul ineficienței energetice a spitalului din Cahul

Au bătut primul cui în sicriul ineficienței energetice a spitalului din Cahul

La data de 15 septembrie a avut loc semnarea unui acord de finanțare dintre Spitalul Raional Cahul și Fondul de Eficiență Energetică, acord ce presupune investirea a peste 6 milioane de lei în eficientizarea energetică a 2 blocuri ale instituției.

Acordul a fost semnat în incinta Consiliului Raional Cahul de către Oleg Creciun, directoriul IMSP Spitalul Raional Cahul și Sergiu Corin, Director executiv interimar al Fondului pentru Eficiență Energetică. 

„Azi am semnat contractul cu Fondul pentru  Eficiență Energetică, contract care prevede finanțarea lucrărilor de izolare termica pentru 2 clădiri ale spitalului. Vorbim de blocul perinatal  cu patru etaje și blocul terapeutic cu  2 etaje. Vom izola termic clădirile și vom schimba geamurile. Aceasta ne va permite să fim mult mai eficienți din punct de vedere energetic, să avem anumite economi și să asigurăm un confort și o temperatură mai potrivită pentru pacienții noștri. Investiția este de peste  6 mil lei, unde 2 milioane reprezintă cofinanțarea din partea fondatorului și 100 mii lei pentru proiectare din partea Spitalului Raional Cahul” ne-a declarat Oleg Creciun, Directorul IMSP Spitalul Raional Cahul.

Totodată, domnul Director a menționat că datorită acestui proiect, instituția va economisi circa 20% pentru agentul termic în timp de iarnă, ceea ce ar însemna în jur de jumătate de milion de lei anual. 

„Este un nou succes a echipei Consiliului raional Cahul, un proiect depus în 2013 îl ducem la bun final. Acest proiect ne va permite în primul rând să facem economii la agentul termic, sa eficientizăm  energetic aceste două blocuri și nu în ultimul rând să dăm un aspect frumos clădirilor  spitalului. La moment se derulează un proiect de eficiență energetică a gimnaziului din satul Borceag. Până acum, de către Fond au fost finanțare mai multe proiecte pentru un șir de instituții de învățământ din raionul Cahul la peste 10 milioane lei” ne-a comunicat Sergiu Drangoi, Vicepreședintele raionului Cahul.

Potrivit conducerii Spitalului raional Cahul, în decurs de o săptămână urmează să fie anunțată licitația pentru lucrările date, iar până în toamna anului următor să fie finalizate lucrările.

Articole similare