În legătură cu codul galben de ninsori și polei anunțat pentru perioada 18-22 martie, starea traseelor naționale poate fi verificată în timp real.

Șoferii sunt îndemnați, înainte de a se porni la drum să acceseze site-ul Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” unde este afișată harta tării, și cele 40 camere web care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumului în timp real.

Pe traseul Cahul-Leova-Chișinău sunt amplasate 6 camere web: la ieșirea din Cahul, Cantemir, Sărata Nouă, Hîncești, Pojăreni și la Ialoveni. Pe traseul Cahul-Comrat-Chișinău sunt disponibile datele de pe încă 3 camere: Balabanu, Bugeac, și Cimișlia

Precizăm că în legătură cu ieșirea cicloanelor mediterane în perioada 17-22.03 se prevăd condiții meteo complicate: în intervalul 17-20 martie vor cădea precipitații la început sub formă de ploaie, pe 18-19 martie cu transformare în lapoviță și ninsori puternice (10-15 l/m2/12 h), izolat va viscoli, depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, pe drumuri va troieni. Vântul nord-vestic se va intensifica de până la 15-20 m/s. Brusc se va răci: temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climaterice.