Publică un anunț
piatasud.md

Anatol Malcov numit în funcţia de director al Spitalului Raional Cahul

Anatol Malcov numit în funcţia de director al Spitalului Raional Cahul

După mai bine de 4 ani de când funcţia de Director al Spitalului din Cahul este vacantă, iar atribuţiile erau exercitate de interimari, Consiliul Raional Cahul a numit pe 27 septembrie conducătorul instituţiei.

Din momentul în care decizia Consiliului va intra în vigoare, Anatol Malcov va exercita funcţia de director al IMSP Spitalul Raional Cahul. Până acum domnul Malcov deţinând funcţia de Director al „Centului Curativ – Profilactic Sud” al serviciului medical al MAI. 

Decizia aleşilor locali a fost motivată de decizia Curţii de Apel Cahul care i-a dat câştig de cauză domnului Malcov, acesta cerând prin instanţă să fie respectată decizia Ministerului Sănătăţii care l-a desemnat câştigător al concursului de ocupare a funcţiei vacante.  

Domnul Malcov a devenit câştigător al concursului organizat de Ministerul Sănătăţii în luna ianuarie 2013, când şi urma să fie numit în funcţie. 

Solicitat de www.ziuadeazi.md, Anatol Malcov a declarat că decizia Consiliului este una corectă şi nu va insista asupra obţinerii unui prejudiciu material cauzat de tergiversarea numirii sale în funcţie.

„Eu nu am avut scop să produc un prejudiciu material Spitalului, sa primesc anumiţi bani de la instituţie. Înţeleg că sunt bani bugetari şi nu am avut scopul să mă îmbogăţesc pe sama acestei nedreptăţi. Având în vedre aceste condiţii am insistat ca contractul sa fie semnat din data în care a fost primita decizia” a menţionat domnul Malcov.

În zilele ce urmează, noul Director al IMSP Spitalul Raional Cahul urmează a fi prezentat colectivului instituţiei.

Din 2008 până în prezent, funcţia de Director interimar al IMPS SR Cahul a fost deţinută de medicii Gheorghe Antohi, Mihai Orlov şi Gheorghe Botoşanu.  

Articole similare