Publică un anunț
piatasud.md

Ajustări de tarife la aprovizionarea cu apă potabilă pentru consumatorii din Cahul

Ajustări de tarife la aprovizionarea cu apă potabilă pentru consumatorii din Cahul

La data de 25 martie, în cadrul şedinţei Consiliului orăşenesc Cahul, aleşii locali au decis ajustarea tarifelor la aprovizionarea cu apă şi canalizare.

După câţiva ani de solicitări şi demersuri, consilierii au decis să majoreze tarifele, diminuând şi pragul de scutire de la 5 m3 la 3 m3.

Astfel, de la 1 aprilie 2015, consumatorii persoane fizice, la un consum mai mare de 3 metri cubi, vor achita cu doi lei mai mult pentru serviciile de canalizare. La alte capitole, preţurile nu au fost modificate.  

Cei mai afectaţi de decizia consilierilor vor fi agenţii economici şi instituţiile bugetare. Pentru aceste categorii de consumatori tarifele au fost egalate, iar aceştia vor achita 22 de lei pentru un 1000 litri de apă şi 15 lei pentru un metru cub de canalizare. 

Preţurile pentru agenţii economici, de exemplu pentru un metru cub de apă au fost reduse aproximativ cu 18 % (de la 27,97 lei), iar pe pentru instituţiile bugetare preţul a fost majorat cu 1 leu. Iar pentru serviciile de canalizare, toate persoanele juridice vor achita 15 lei, chiar şi acei care nu folosesc apa din reţeaua Apă – Canal. 

Cu toate că au fost făcute majorările menţionate mai sus, iar consilierii au decis să nu pună povara majorărilor pe persoanele fizice (locuitorii oraşului), puţin probabil ca intervenţia dată să amelioreze câtuşi de puţin situaţia economică a întreprinderii. 

Precizăm că, Întreprinderea Municipală „Apă-Canal” Cahul solicita de mai mult timp ajustarea tarifelor la serviciile prestate, invocând situaţia economică precară.  

Articole similare